Over TechNet

Als je meer leerlingen wilt die voor een loopbaan in de techniek kiezen, moet je naar ze toe! Dat is de gedachte achter TechNet. In TechNet werken scholen en bedrijven nauw samen. Het doel? Technisch onderwijs dat leerlingen aanspreekt en de mogelijkheid om je snel, eenvoudig en dichtbij op een loopbaan in techniek kunnen oriƫnteren. Daarvoor werken bedrijven en (beroeps)onderwijs in de regio samen.

Er zijn ruim 140 TechNetkringen!

De rol van TechNet
Vanuit TechNet bevorderen wij de regionale samenwerking tussen bedrijven, basisonderwijs en (v)mbo-scholen. Dat doen we proactief, door ze te verbinden. We brengen ze met elkaar in contact en laten zien wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Soms zijn er al samenwerkingsverbanden, dan maken we daar gebruik van. We delen kennis en brengen best practices onder de aandacht zodat bedrijven en scholen door heel Nederland van elkaar kunnen leren.

Wij ondersteunen de TechNetkringen met raad en daad. Relatiemanagers helpen bij de uitbreiding van hun kring en bij het vinden van geschikte samenwerkingspartners.Daarnaast kunnen de TechNetkringen gebruikmaken van allerlei tools voor lessen, voorlichting en werving van TechniekTalent.nu.

Bij een kring aansluiten? Een nieuwe TechNetkring starten? Beide kan. Een TechNetkring bestaat uit minstens acht bedrijven en een (v)mbo-school. Kijk op de regiopagina en ontdek de dichtstbijzijnde TechNetkring. Elke TechNetkring heeft daarnaast ook een eigen pagina.

Album
Aanmelden nieuwsbrief algemeen Aanmelden nieuwsbrief algemeen