Nieuwsbrief TechniekTalent.nu september 2016
20 september 2016 23:15

Nieuws over het enthousiasmeren van (jonge) mensen voor de techniek. Ziet u in de mail geen afbeeldingen? Bekijk hier de online versie.

logo-top

Voor bedrijven

Voor scholen

Wereld van techniek

Over ons

TechNet

header image

De Kinderboekenweek

Een mooie aanleiding voor een les Wetenschap & Techniek

Vorig jaar zorgde de Kinderboekenweek voor een heuse explosie aan wetenschappelijke en technische proefjes op basisscholen. En ook dit jaar biedt de Kinderboekenweek (5-16 oktober) tal van aanknopingspunten voor Wetenschap & Techniek-onderwijs. TechniekTalent.nu ontwikkelde ter inspiratie onder meer een lesvoorbeeld. Lees meer »

Backstage bij techniek

Weekend van de Wetenschap

Kennismaken met techniek of toe aan een inspirerend dagje uit? Bezoek dan het Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober. Meer dan 200 bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea in het hele land openen hun deuren voor jong én oud. Lees meer »

Communicatie op orde? Doe de check!

Bezig met het organiseren van open dagen? Zit u met het communicatiemateriaal op het goede spoor, of is er ruimte voor verbetering? “De communicatiecheck helpt je goed na te denken over wie je wilt bereiken en hoe je dat vervolgens doet."
Lees meer »

spacer

Nieuwe trainingsronde Ambassadeurs

Het is het begin van het schooljaar en daarmee begint tevens een nieuwe trainingsronde voor de Ambassadeurs van de Techniek. Zij worden speciaal opgeleid om middelbare scholieren te enthousiasmeren voor techniek. Inschrijven kan nog!
Lees meer »

spacer

Start uitrol nieuw Vakkanjerprogramma

Innovatieve opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. Werken aan '21st century skills'. Teamwork. Een doorlopende lijn van vmbo tot mbo. Meer samenwerking tussen school en bedrijfsleven. Dat is het nieuwe Vakkanjerprogramma in vogelvlucht.
Lees meer »

Hoe maak je techniek aantrekkelijk voor meisjes?

3 tips van Cocky Booij

Techniek is voor jongens en meisjes en voor mannen en vrouwen. Cocky Booij is directeur van VHTO, het landelijke expertisebureau dat zich inzet voor een hogere participatie van meisjes in bèta, techniek en ict. Dat begint al op school, maar wat kun je precies doen om techniek aantrekkelijk te maken voor meisjes? Booij geeft 3 tips. Bekijk de video »

Agenda

26 september

Start trainingen Ambassadeurs van de Techniek

Lees meer »

5-16 oktober

Kinderboekenweek 2016

Lees meer »

7-8 oktober

Lerarencongres 2016

Lees meer »

Sociale Media
We zijn te vinden op de volgende netwerken:

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het is ons doel om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doen we samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren. © 2016 - www.techniektalent.nu

unsubscribe from this list update subscription preferences


Album

Aanmelden nieuwsbrief algemeen Aanmelden nieuwsbrief algemeen