Nieuwsbrief VHTO september 2016
20 september 2016 23:23

MEER MEISJES EN VROUWEN IN BÈTA, TECHNIEK EN ICT | bekijk de online versie

Nieuwsbrief nummer 71, september 2016

VhTo

Beste lezer,

Het school- en studiejaar is weer begonnen! De eerste bijeenkomst met meisjes & ouders in het kader van ons N-keuzeversterkingstraject in Rotterdam heeft al plaats gevonden. En de eerste DigiVita-programmeerworkshop voor 24 meisjes! Wij zijn weer vol enthousiasme van start gegaan met activiteiten om meisjes te interesseren en te behouden voor bèta, techniek en ICT. Wij hopen u ook!

Dit najaar staat voor VHTO in het teken van ouders. Want ouders zijn cruciaal in het keuzeproces van kinderen. Op 23 september 2016 vindt de aftrap plaats met de conferentie ‘Die ouders… dat zijn wij!’.

Cocky Booij, directeur VHTO

Conferentie ‘Die ouders... dat zijn wij!’
23 september 2016

Een conferentie voor vaders en moeders die werken in bèta, techniek en ICT en die thuis en op school kinderen (j/m) willen stimuleren hun talenten voor bèta, wetenschap & technologie te verkennen. En voor leerkrachten, managers, bestuurders en beleidsmakers die graag mee willen praten over samenwerkingsmogelijkheden tussen ouders en scholen op dit terrein....lees verder

aanmelden

TwitterFacebookLinkedIn

Meer meisjes stromen door naar bèta/technische studie

Het percentage meisjes met een N-profiel dat doorstroomt naar een bèta/technische studie op hbo of wo is wederom gestegen. Meisjes op het vwo kiezen steeds vaker voor een bèta/technische studie; 52% stroomde door tegenover 79% van de jongens. 33% van de meisjes die hun havodiploma behaalden in 2014-2015 stroomden door naar een van deze sectoren.

Lees meer

Celebrating Ada!

Save the date! Tijdens de internationale Ada Lovelace Day op 11 oktober 2016 (jaarlijks 2e dinsdag van oktober) organiseert VHTO een programmeersessie voor basisschool-leerkrachten met aansluitend een ‘Celebrating Ada Event’ voor studentes en professionals in IT & Tech op het Science Park Amsterdam (vanaf 18.00 uur)! Noteer alvast de datum en volg het nieuws over dit event op onze site en twitteraccount. Alvast aanmelden kan ook!

AANMELDEN

Kunnen programmeren is cool!

Goed kunnen programmeren is cool volgens de veertig meisjes die meededen aan het Digivita Zomerkamp. Ze leerden programmeren bezochten bedrijven zoals Cisco en maakten kennis met vrouwelijke ICT’ers. Uit de voor en nameting blijkt dat de meisjes na het zomerkamp meer vertrouwen hebben in hun eigen kunnen. Ook zoeken ze zelf naar een oplossing voor een computerprobleem, voordat zij hun ouders, verzorgers of docenten om hulp vragen… lees meer

FOTOIMPRESSIE

Een topbaan krijg je in de techniek

Gitta Vruggink (16) weet het zeker, een technische baan als lasser is echt iets voor haar! Daarnaast hoopt ze een voorbeeld te zijn voor andere meiden om voor een technische studie te kiezen. Meer over haar keuze voor techniek is te lezen op de website van Stichting A+O Metalelektro.

Lees meer

Technische achtergrond bij vrouwelijke leiders

Uit een recent internationaal onderzoek van Accenture blijkt dat vrouwen in leiderschapsposities vaker een technische achtergrond hebben dan mannen in leiderschapsposities (ook in Nederland). Een mogelijke conclusie is dat een technische achtergrond met name voor vrouwen carrièrekansen vergroot.

Lees meer

7 tips om vrouwen te laten afstuderen in informatica

7 tips voor onderwijsinstellingen en bedrijven om meer vrouwen aan te trekken en te behouden, door “tech gender diversity guru” Dr. Maria Klawe, rector magnificus van het Harvey Mudd College in de Verenigde Staten. Het aantal vrouwelijke studenten Informatica op het Harvey Mudd College is door actief veranderen van het beleid in de afgelopen jaren gestegen van minder dan 15% in 2006 naar 55% in het huidige studiejaar.

Lees meer

Bedrijfscultuur van invloed op uitstoom vrouwen

Langlopend onderzoek bij 700 ingenieurs in de Verenigde Staten, waarin zowel mannen als vrouwen 9 jaar lang tijdens en na hun studie zijn gevolgd, laat zien dat het lage aantal vrouwelijke ingenieurs niet alleen wordt veroorzaakt door een lage instroom, maar met name door een lage doorstroom. Uit de resultaten blijkt dat studie- en bedrijfscultuur een grote invloed heeft op de uitstroom van vrouwelijke ingenieurs.

Lees meer

Agenda

sep

23

Conferentie 'Die ouders...dat zijn wij!'

Locatie: Oerknal, Science Park, Amsterdam

Een conferentie voor ouders die werken in bèta, techniek of ICT en willen helpen om hun kinderen èn andere kinderen hun talenten in Wetenschap & Technologie te laten verkennen, niet gehinderd door genderstereotypering....aanmelden kan hier!

okt

11

Celebrating Ada!

Loactie: Science Park Amsterdam

Tijdens de internationale Ada Lovelace Day op 11 oktober 2016 (jaarlijks 2e dinsdag van oktober) organiseert VHTO een programmeersessie voor basisschoolleerkrachten met aansluitend een ‘Celebrating Ada Event’ voor studentes en professionals in IT & Tech. Aanmelden?

okt

13

Women in STEAM on Blockchain

Loactie: Deloitte Cyber Intelligence Center, Den Haag

Een bijeenkomst voor vrouwen die werken of studeren in STEAM, meer informatie over de bijeenkomst en aanmelden kan via deze link.

okt

15-23

Codeweek 2016

Locatie: Landelijk

Tijdens Codeweek 2016 organiseren VHTO en anderen verschillende voor meisjes, houd de website in de gaten voor meer informatie.

okt

28

Physics Ladies Day

Locatie: Universiteit Leiden

Op vrijdag 28 oktober vindt de Physics Ladies Day plaats aan de Universiteit Leiden. Op deze dag zijn weer ruim 100 meisjes uit 5- en 6-vwo welkom om kennis te maken met de studie natuurkunde. Lees meer

Contact VHTO

Science Park 400
1098 XH Amsterdam
T: +31 20 8884220
E: vhto@vhto.nl

E-mail opties

Aanmelden
Afmelden
Gegevens wijzigen
Doorsturen

Volg VHTO

Twitter

Facebook

Linkedin

Youtube

Rss


Album

Aanmelden nieuwsbrief algemeen Aanmelden nieuwsbrief algemeen