Samenwerking TechNet en Jet-Net
11 december 2017 15:18

Samenwerking van TechNet en Jet-Net ten behoeve van scholen in het basis en voortgezet onderwijs om techniekonderwijs aantrekkelijk te maken

Vanuit één publiek-private samenwerking voor het basis en voortgezet onderwijs zetten technische bedrijven zich in om hun activiteiten voor scholen te bundelen. Gezamenlijk vormen zij een loket waar scholen terecht kunnen voor kwalitatief goede informatie en producten voor ondersteuning van wetenschap, technologie en techniek in de klas.

De maatschappij én daarmee ook de arbeidsmarkt veranderen door nieuwe technieken, innovaties en digitalisering. De verwachting is dat er de komende jaren volop baankansen blijven in de technische en ICT beroepen. Technische en ICT bedrijven hebben behoefte aan goed opgeleide jongeren die bewust kiezen voor techniek. Jongeren kunnen deze keuze bewust maken als ze al vroeg in aanraking komen met wetenschap, technologie en techniek. Een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is nodig om dit te realiseren.

De technische bedrijven binnen TechNet en Jet-Net hebben hun krachten gebundeld door - gebruikmakend van hun bestaande infrastructuren - de samenwerkingen met scholen uit te breiden. Zij bieden scholen ondersteuning bij techniekonderwijs door de lesstof te plaatsen in de context van de praktijk. Hierdoor ervaren jongeren zelf hoe uitdagend, interessant en relevant technologie is; voor de maatschappij én in hun eigen leven en toekomst.

Landelijk Coördinatiebureau
U kunt het landelijk bureau bereiken via telefoonnummer 085-0643050 of mail naar info@jet-net.nl

TechNet
Voor ondersteuning in het vmbo door het bedrijfsleven, kijk op www.technet.nu

Jet-Net
Voor ondersteuning in het basisonderwijs, havo en vwo door het bedrijfsleven, kijk op www.jet-net.nl

Aanmelden nieuwsbrief algemeen Aanmelden nieuwsbrief algemeen